Om roning

Roning er en sport for mennesker i alle aldre. Men praktiske grunde gør, at vi først optager medlemmer fra 12 års alderen.

Roning er motion på vandet - i naturen - og i samvær med andre ligesindede.

Nye roere skal have instruktion i roning, så de lærer at ro korrekt for at styrke kroppen og for at lære de kommandoer, der er nødvendige for sikkerheden på vandet. Af sikkerhedsmæssige grunde forlanges også, at roere kan svømme.

Instruktionen sker ved at en veluddannet instruktør lærer nye roere at ro ved et antal lektioner (typisk 6 - 10 lektioner).

Efter instruktionen kan roerne deltage i klubbens aktiviteter på lige fod med klubbens andre medlemmer.

Søfartsloven kræver en uddannet styrmand i enhver båd, og vi uddanner disse styrmænd, så man selv kan tilrettelægge sin roning.

Der er forskellige aktiviteter for ungdomsroere (under 18 år), veteraner (pensionister, efterlønnere og andre i den tredje alder) og seniorer, men alligevel laves aktiviteter, der er for alle.